Ervaringen met de Gedragscoach

Leef je beter met kennis over gedrag?

De ervaringen van Simone na een coachingstraject

"Toen mijn kinderen uit huis gingen, kreeg ik alle ruimte voor mezelf. Daar genoot ik van. Na verloop van tijd wilde ik ook op mijn werk meer ruimte voor mijn eigen werkstijl en opvattingen. Maar mezelf zijn op mijn werk was veel lastiger dan thuis. Ik merkte dat ik er hulp bij nodig had. Daarom zocht ik een coach en kwam bij Lex terecht.

Op mijn werk raakte ik regelmatig uit balans als ik mijn mening gaf of zei wat ik wilde doen en collega’s, in mijn ogen, raar uit de hoek kwamen. Mijn emoties begreep ik dan niet. Ik wilde meer inzicht in de triggers die mij in de war brachten. Ook merkte ik dat ik in relaties niet goed uit de verf kwam, omdat ik de neiging heb me aan te passen aan anderen. Ik kom dan zelf tekort. Dat wilde ik niet meer. Deze leervragen heb ik met Lex op een hele fijne manier onderzocht. De manier waarop hij vraagstukken aanpakt is vaak luchtig, maar regelmatig ook scherp en confronterend.

Lex is een hele goede coach. Hij kijkt en luistert heel goed en sloot altijd precies aan bij waar ik was. Hij vraagt, vraagt door en denkt mee. Schetst perspectieven waar ik zelf nooit aan zou denken, maar die klopten bij mijn behoeften. Voor mij werkte dat heel goed. Door die aanpak heb ik grote stappen kunnen maken.

En natuurlijk zette ik me volledig in voor mijn proces. Ik heb geleerd om over mijn belemmeringen heen te kijken en merk meestal mijn automatische reacties op. Ik raak er niet meer ondersteboven door en kan er helder over nadenken. Ik weet wat mijn dagelijkse prioriteiten zijn en ben nu meestal authentiek in relaties. Ik leef lichter. Het coachtraject heeft een groot verschil gemaakt in mijn leven."

Simone

Waarom reistijd naar werk goed is voor je mentale gezondheid

Dec 08, 2023

Waarom zou je een samenwerking saboteren?

Jul 10, 2023

Wat is leiderschap volgens de Gedragscoach?

Oct 08, 2022