Terug naar Blog
Waarom jouw identiteit meer

Waarom jouw identiteit meer is dan je rol op werk

Jun 13, 2021

Meer en meer zien we onze rol op werk als onderdeel van onze identiteit. In ons werk willen we onze passie kwijt kunnen en bijdragen aan dat wat we belangrijk vinden. De scheiding tussen de rol die we invullen en de persoon die we zijn vervaagd. Dit brengt naast voordelen, zoals meer voldoening uit werk, ook risico’s met zich mee. Want wie ben ik zonder mijn werk? En wat zegt mijn werk over mij? Om hier meer bewust van te zijn bespreken we in dit artikel waar je op kan letten.

Het is Peter’s beurt om zich voor te stellen aan zijn gesprekspartner op de verjaardag van zijn nichtje Dora. “Ik ben Peter en ik ben Data Analist in de financiële sector” spreekt hij uit. Zijn gesprekspartner Ron vormt meteen beeld bij wat voor persoon Peter is. Peter zal wel een gestructureerd en analytisch persoon zijn denkt hij. Blijkbaar vindt hij een goed inkomen belangrijk want hij werkt in de financiële sector.

Wat iemands rol op werk zegt over iemands identiteit

Het doen van aannames, wat Ron hierboven doet, doen we allemaal. We denken bijvoorbeeld iets te kunnen zeggen over wat persoon iemand is aan de hand van iemands werkzaamheden. We zien de rol die hij of zij invult als een uiting van iemands persoonlijkheid. De afgelopen decennia zijn we werk niet alleen gaan zien om brood op te plank te brengen, maar identificeren we ons ook meer met ons werk. Werk is daarin een groot onderdeel van ons zelfbeeld. We willen bijdragen aan dat wat we belangrijk vinden.De populariteit van deze retoriek zie je ook terug in bijvoorbeeld onderstaande video van Steve Jobs, die miljoenen keren is bekeken.

 Waarom je meer bent dan je rol op werk

Door onszelf te identificeren met onze rol op werk kunnen we meer voldoening halen uit onze werkzaamheden. We dragen bij aan dat wat we belangrijk vinden en zakelijke successen ervaren we meer als persoonlijke successen. Dit geldt helaas ook andersom. Een ontslag kan voelen als een persoonlijke mislukking, terwijl het functioneren van iemand misschien helemaal niet de oorzaak is van het ontslag. Een krimpende markt of een verschuiving van prioriteiten voor een bedrijf kan net zo goed een reden zijn voor ontslag. Wanneer het functioneren wel een reden is van ontslag zegt dit niks fundamenteels over de persoon, maar meer over een mismatch tussen benodigde vaardigheden voor een rol en de vaardigheden van de persoon.

Wat is de rol en wat is onze identiteit?

Dat we ons identificeren met onze rol zie je ook vaak wanneer er een verandering plaats vindt in je werk. Stel dat je promotie maakt en nu leiding geeft aan je ex-teamleden. Jij bent als persoon nog hetzelfde, maar je rol vraagt wat anders van je. Je ex-teamleden hebben ook een andere kijk op jouw rol als leidinggevende. Hoe stellen zij zich op naar jou en hoe stel jij je op richting hen? We zien dit ook vaak terug wanneer mensen met pensioen gaan. Niet voor niets is met pensioen gaan een van de meest impactvolle levensgebeurtenissen in een mensenleven. Het moment waar vaak lang naar wordt uitgekeken resulteert ook vaak in een zwart gat. Want wie bij je als je geen rol meer bekleedt binnen een organisatie?

Waar kan je op letten?

Je kan hier beter mee omgaan als je het perspectief op je werk aanpast. Zie jouw rol als onderdeel van een grotere organisatie, een schakeltje in het grotere geheel. De rol die je invult hoort op dit moment bij de organisatie en jij vult hem tijdelijk in. Soms is dat enkele maanden, soms enkele jaren. Van jouw rol worden bepaalde taken verwacht. Deze taken probeer je zo goed mogelijk uit te voeren binnen de rol. Wanneer er teleurstellingen zijn heeft dit vaker te maken met verwachtingen van de rol die je invult dan dat mensen teleurgesteld zijn in jou als persoon. Vat dit dus ook niet persoonlijk op.

Omarm de verantwoordelijkheden die bij jouw rol komen kijken, maar trek een duidelijke lijn tussen de rol die je invult en je identiteit. Door je minder te identificeren met je rol kan je makkelijker omgaan met teleurstellingen of veranderingen op werk. Op die manier is het werk wat je uitvoert een van de rollen die je invult in het leven, maar staat dit los van wie jij in de basis bent.

Bron: HBR.org

De Gedragscoach ondersteunt personen en groepen met kennis over gedrag en gedragsverandering. 
Heb jij een situatie op werk of privé waarin we kunnen meedenken? Stuur ons een bericht.
Neem contact op